7.7 C
Baja
2024. április 20. szombat
Kezdőlap Sport Lovas terepversenyt rendeztek a bajai polgárőrök

Lovas terepversenyt rendeztek a bajai polgárőrök

Az új évben sem tétlenkedett a Bajai Polgárőr Egyesület, ugyanis január 13-án, a Sugó-Horsepark Kft-vek közösen Lovas Terepversenyt rendeztek a cég telephelyén.
Portálunknak Bokányi Zoltán, az egyesület elnöke számolt be az eseményről:
A versenyen  közel 14 km-es táv alatt több tájékozódási pontot kellett felkutatni, és hitelesen igazolni azt, hogy a lovas csapat ott járt. Tájékozódási pont kihagyása időbüntetéssel járt.
A Bajai és a Helvéciai Polgárőség terepjárókkal zárták a mezőnyt, valamint a pálya két pontján polgárőrök segítették a versenyzőket, ügyeltek a verseny zavartalan lebonyolítására.
Az élet úgy hozta, hogy a gépkocsival kísérő lovas polgárőröknek is adódott polgárőr feladat a verseny alatt. Az utolsó beérkező csapatot a pálya végén ugyanis egy háztól kiszökött póni zavarta meg, ahol a Helvéciai Polgárőrség sietett a csapat segítségére, és tették lehetővé zavartalan továbbhaladásukat. Egy lovas, aki kiesett a versenyből, a segítő gépkocsival tért vissza a lovardába, lovát pedig az egyik – addig a kísérő autóban utazó – helvéciai lovas polgárőr lovagolta vissza a lovardába.
A versenyen a résztvevők sportszerűen viselkedtek mindvégig mind egymással, mind lovaikkal. A hideg időben a jó hangulathoz hozzájárult a meleg tea és zsíros kenyér is, amit a rendezők biztosítottak a lovasoknak. Szerencsére az eső is megkímélte az eseményt.
Délután fél egykor pedig sor került az eredményhirdetésre, ahol értékes tárgynyereményeket vehettek át a résztvevők, melyeket a Bajai Polgárőr Egyesület, valamint az OPSZ Lovas Tagozat biztosított.
A maradéktalanul pozitív élmény nagyszerű lökés volt ahhoz, hogy a jövőben, akár idén nyáron, megrendezésre kerüljön a II. Bajai Polgárőr Lovas Terepverseny, amelyre a rendezők valaemnnyi érdeklődő szabadidő lovast várnak, hiszen a terepen tájékozódni nemcsak a lovas polgárőröknek kell tudni.

Az eredmények:
I. hely: Faldum Fanni és Faldum Lili – 52 perc 10 mp
II. hely: Nikoletta Kelemen és Nagy Melinda – 59 perc 30 mp (Sióagárdi Polgárőrség)
III. hely: Horváth Vivien és Andriott Flóra – 1 óra 11 perc 6 mp
IV. hely: Dózsa Enikő – 1 óra 26 perc 5 mp
V. hely: Vinkó Gábor, Vinkó Hanna, Németh János – 1 óra 32 perc 7 mp mp (20 perc büntető, 2 állomás kihagyása miatt)
VI. hely: Kosár Emániéla – 2 óra 1 perc 7 mp
VII. hely: Papné Nagy Afrodité, Menyhért Melinda, Komuczky Eszter – 2 óra 7 perc 5 mp (Papné Nagy Afrodité a Szedresi Polgárőrségtől)
VIII: hely: Király Kíra és Patocskai Petra – félpályán feladták a versenyt.


Fotók: bajaipolgarorseg.hu

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 11. és 2024. április 17. között anyakönyvezettek: Bodnár Jázmin (anyja neve: Nagy Marianna) Gara, Fügedi Ákos János (Vitéz Hajnalka) Baja, Bartha Gilbert...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű