12.7 C
Baja
2024. április 20. szombat
Kezdőlap Egyéb A mi fitnesz konyhánk (1. rész)

A mi fitnesz konyhánk (1. rész)

Édesburgonya püré

Az édesburgonyát (batáta) már nem kell részletesen bemutatni, hiszen korábban bővebben ismertettük már az Egészséges alapanyagok a bajai piacról c. sorozatunkban.
Új sorozatunkat is ezzel a fantasztikus növénnyel indítjuk. Egy nagyon egyszerű receptet fogunk elkészíteni: pürét csinálunk belőle. Ezúttal felejtsük el a hagyományos hozzávalókat, mint a vaj, tej és tejszín. Ezeket mindössze egy hozzávalóval fogjuk helyettesíteni, a zabtejjel, ami csak a nevében tej. Mindenképpen olyan terméket válasszunk, amiben nincs hozzáadott cukor és lehetőleg natúr ízű legyen. Ha nagyon biztosak akarunk lenni a dolgunkban, akár házilag is elkészíthető. A zabtej kiváló vitamin -és ásványi anyag forrás: gazdag B2, B12 és D vitaminban, valamint kalciumban és magnéziumban is. Lássuk a receptet:

Hozzávalók:
 édesburgonya (jelen esetben 3 kisebb méretű)
– zabtej (a mennyiség attól függ, milyen állagúra szeretnénk)
– pici só (tengeri/himalája)

Elkészítés:
Hámozzuk meg a burgonyákat, majd daraboljuk fel. Kb. 20 percig kisebb lángon fűzzük puhára. Szűrjük le majd botmixerrel pépesítsük, miközben adagoljuk hozzá a zabtejet. Sózzuk tetszés szerint.
Máris készen vagyunk. Ugye milyen egyszerű? Ráadásul szuper egészséges és bármilyen húsételhez fogyaszthatjuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó étvágyat!

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 11. és 2024. április 17. között anyakönyvezettek: Bodnár Jázmin (anyja neve: Nagy Marianna) Gara, Fügedi Ákos János (Vitéz Hajnalka) Baja, Bartha Gilbert...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű