9.9 C
Baja
2024. március 29. péntek
Kezdőlap Egyéb Ilyen volt Baja sportélete- irány az NB2 (1982)

Ilyen volt Baja sportélete- irány az NB2 (1982)

Új sorozatot kínálunk olvasóinknak, melynek témája a bajai labdarúgás és kosárlabda. Korabeli újságcikkekkel fogjuk feleleveníteni azokat a legendás nyolcvanas éveket, amikor kis városunkban pezsgett a sportélet, több ezer ember járt futball és kosármeccsekre. Ebben a tíz évbe nagyon sok minden belefért. Futballcsapatunk hosszú idő után felkerült az NB II-be valamint évekkel később kosárlabda-csapatunk Magyar Népköztársasági Kupát nyert és bajnoki döntőt játszott.
Sorozatunk fő vezérszálai Bajai SK, a Bajai TSZ SK valamint a Bajai SK férfi kosárlabda-csapat mérkőzései lesznek.

Különleges napra ébredt 1982. augusztus 7.-én,  Baja város labdarúgást szerető lakossága.
A Bajai SK labdarúgó-csapata a júniusi kettős győzelemmel (4-0, 3-0) zárult Érd elleni osztályozón vívta ki a jogot az ezen a napon induló, nagyon erős egycsoportos NB II-ben való indulásra.
A nagy érdeklődésre jellemző, hogy a mérkőzés előtt két órával a sporttelep kapuinak megnyitásakor az egész Vasvári Pál utca szurkolókkal volt tele. A mérkőzés kezdetekor óvatos becslések szerint 7 000 néző ülte ás állta körbe a pályát. Az ellenfél az előző idényben még élvonalbeli Szegedi EOL AK volt.

 

 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. március 21. és 2024. március 27. között anyakönyvezettek: Farkas Katalin Gyöngyi (anyja neve: Kasu Barbara) Katymár, Nagy Martin (Madarász Viktória) Borota, Ill Mia...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű