16.6 C
Baja
2024. március 28. csütörtök
Kezdőlap Közélet Vádat emeltek egy szerb és egy macedón embercsempész ellen Baján

Vádat emeltek egy szerb és egy macedón embercsempész ellen Baján

Vádat emeltek Baján egy szerb és egy macedón embercsempész ellen, amiért 4 iraki migránst hoztak át csónakban a Ferenc-csatornán, a szerb-magyar határon – tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint az embercsempészek a négy Ausztriába tartó migránst október 19-én este Szerbiából pénzért két fordulóban szállították Magyarországra. A migránsokat továbbszállító csempészjárműre várva lepihentek, és el is aludtak. A társaságot a határjárőr vette észre.
A vádlottak ellen – akik előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást – vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt emelt vádat a Bajai Járási Ügyészség.

MTI

 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. március 21. és 2024. március 27. között anyakönyvezettek: Farkas Katalin Gyöngyi (anyja neve: Kasu Barbara) Katymár, Nagy Martin (Madarász Viktória) Borota, Ill Mia...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű