Sok helyen ragyogtak fel az országban advent első vasárnapján a gyertyák és mécsesek az állatkínzások ártatlan áldozataiért, többek között Baján is.
Szeretett városunkban másodszor rendezték meg ebben az évben a találkozót és dacára a hideg időnek, ezúttal is sokan kilátogattak a Tóth Kálmán térre. Mi is így tettünk, ismét útra keltünk három kutyánkkal, Bömbivel, a rangidőssel, Rockyval és a kis Zsebivel, aki talán már nem is mondható olyan kicsinek, hisz augusztus óta megtriplázta a méretét és súlyát. Elképesztő, milyen gyorsan megnőtt a kis rosszcsont.
Bevallom, izgultunk, hogy vajon elég kegyes lesz-e hozzánk és a többi állatszeretőhöz az időjárás, de szerencsénk volt, hisz még a szél sem fújt, így könnyedén meggyulladtak a gyertyák és mécsesek.
Sajnos még mindig rengeteg az állatok ellen elkövetett rémtettek száma. Szinte nap mint nap hallani kidobott és megkínzott kis élőlényekről. Az ember szíve szinte belefacsarodik ezekbe a borzalmakba. Bizonyára mindenki emlékszik még Fülöp kutya tragikus esetére. Hogy is lehetne elfelejteni? Bár a kínzóit letöltendő börtönbüntetésre ítélték, csupán négy hónapot kell fogházban tölteniük. Ez még mindig nagyon kevés egy élet elvételéért. Meg kellene elégedni ennyivel? Aligha, de legalább elindult valami. Bízunk benne, hogy a jövőben még szigorúbban fog lesújtani a törvény az állatkínzókra.
Hamarosan itt a karácsony, a szeretet ünnepe. Egy gyönyörű ünnep, de ne feledjük, hogy a szeretet nem csak pár napra szól! Szeressük egymást az év minden napján és szeressük az állatainkat is! Törődjünk egymással és törődjünk velük is!
Baján ma megint kiálltunk egy nemes ügy mellett és bebizonyítottuk, hogy igazi állatszerető város vagyunk. Drága kis lelkek, a szívek ma ismét értetek lángoltak!