9.9 C
Baja
2024. április 25. csütörtök
Kezdőlap Közélet „Jót tenni jó!”

„Jót tenni jó!”

Rangos elismerésben részesült Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője pénteken. A Dr. Varga László emlékéremre azokat tartják érdemesnek, akik munkájukkal, példamutatásukkal kiemelkedő szerepet játszanak a keresztény kultúra ápolásában. A kecskeméti átadóünnepségen elhangzott: rendkívül fontos, hogy a hitünkkel és hagyományainkkal kapcsolatos értékeket érvényesítsük a mindennapjaink során.

Kecskeméten, a Görög-katolikus Közösségi Házban tartották a dr. Varga László kereszténydemokrata politikus és drámaíró emlékére rendezett ünnepséget. Az emlékesten adták át a róla elnevezett és őt ábrázoló „Keresztény Közéletért” emlékérmeket is.
Dr. Zombor Gábor, országgyűlési képviselő köszöntőjében hangsúlyozta: a mai napon különleges emberre emlékezünk, és különleges embereket díjazunk. – Dr. Varga Lászlót elvei egész életében a keresztény tanításokhoz kötötték. Erre a hozzáállásra ma mindennél nagyobb szükségünk van. Politizálni is csak úgy érdemes, ahogy ő tette. Díjazottjainkat hozzá hasonlóan emberszeretet jellemzi, azt kívánom, hogy továbbra is így éljék életüket, hiszen így maradhat fenn Laci bácsi tanítása.
Dr. Varga László olyan példát adott nekünk életével, amely megadja a díj súlyát – erről már Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere beszélt. – A mai világban, amikor Európa kezdi elveszíteni értékrendjét, nagyon fontos, hogy legyenek példáink.
A rendezvényen Zsigó Róbert mondott ünnepi beszédet. Az államtitkár úgy fogalmazott: a Dr. Varga László nevét viselő elismerés emlékeztetője annak az igazságba, szeretetbe vetett hitnek és elszántságnak, amelyet névadója testesített meg. – A keresztény értékek elválaszthatatlanok a nemzeti politizálástól. Hisszük és valljuk: tisztelettel tartozunk évezredes keresztény és magyar hagyományainknak. Jól tudjuk, hogy a küzdelmes időszakokban önmagunkért kell helytállnunk, ehhez a Szentírás, a vallási közösség és dr. Varga László élete ad emberi tartást. Köszönettel és hálával tartozom azért, mert a “Keresztény közéletért” emlékéremre érdemesnek találtak.

Az idei díjazottak:

Prof. Dr. Grósz Andor Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény kuratóriumának elnöke

Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere

Harsányi Lászlóné KDNP gazdasági vezetője

Zsigó Róbert élelmiszerlánc – felügyeletéért felelős államtitkár

Feczák László görög-katolikus lelkész

Gaal Gergely KDNP országgyűlési képviselő

Bősze Árpád Kecskeméti KDNP Szervezetének alapító tagja

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű