16.2 C
Baja
2024. március 28. csütörtök
Kezdőlap Közélet Sipos Loránd festőiskolája: pasztell-tanfolyam a Szentháromság téren

Sipos Loránd festőiskolája: pasztell-tanfolyam a Szentháromság téren

A pasztell átmenet a rajz és a festés között. Szárazpasztellel alkotni, megvalósítani elképzeléseinket különös élmény. Ezzel a technikával gyorsan dolgozhatunk, a képeket folyamatosan fejleszthetjük anélkül, hogy várnunk kellene a száradásra, mint más technikák esetében. Egyszerűen keverhetjük a színeket. Szállítása egyszerű, műtermi helyigénye kicsi. Könnyen és gyorsan alkothatunk a természetben is. Expresszív alkotásokra tökéletes anyag, de finomsága lírai képek megalkotására is kiváló.
A pasztell tanfolyam elsődleges célja az önállóság fejlesztése, vagyis az, hogy a résztvevők a 3 nap alatt megtanultak után otthon is elboldoguljanak a pasztellezés közben felmerülő problémákkal. A színek közti összefüggéseket megértsék és alkalmazzák, bátrabban fejezzék ki magukat.

Három napos pasztellkurzusa hívta barátait és minden érdeklőfőt a Szentháromság térre, Sipos Lóránd képzőművész.
A részletekről magát a művészt kérdeztük:
– Barátaimmal közösen úgy döntöttünk kijövünk a térre,  és három napon keresztül Baja legszebb részeit fogjuk pasztell-technológiával megjeleníteni.  Az időjárás kegyeibe fogadott minket, így nyugodtan dolgozhatunk.
A kurzusra leginkább  a saját festőiskolám tagjai jöttek, de vannak olyanok is, kik kívülről, a képzőművészet iránt érdeklődőként csatlakoztak hozzánk.
A következő két napban leginkább a Duna lesz a témánk, tehát továbbra is vízközelben maradunk.

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. március 14. és 2024. március 20. között anyakönyvezettek: Valkai Abigél (anyja neve: Farkas Sarolta) Bácsbokod, Jagicza Luca (Ivota Diána) Dusnok, Ravasz Léna (Mészáros...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű