8.2 C
Baja
2024. április 20. szombat
Kezdőlap Kultúra Nagy siker az I. Bajai Kézműves Sör & Streetfood Fesztivál.

Nagy siker az I. Bajai Kézműves Sör & Streetfood Fesztivál.

Javában tart az I. Bajai Kézműves Sör & Streetfood Fesztivál. Az első nap után bátran állíthatjuk, nagy sikere van a rendezvénynek. De vajon hogy jött létre, kinek, kiknek köszönhetjük a gasztronómiai  találkozót.
Erről kérdeztük Éberfy Istvánt. a program egyik szervezőjét.
– Három gyermekkori barát, Lencsés Péter, Kovács Tamás és jómagam, egy csopaki nyaralás alkalmával álmodtuk meg a rendezvényt, melyet nyugodtan nevezhetünk szerelemprojektnek. A fesztivál első feltett szándéka az volt, hogy mi régi barátok jól érezzük magunkat, nem voltak különösebb elvárásaink. Természeteseten a további céljaink között szerepelt, hogy valami olyan dolgot tegyünk le az asztalra, ami még nem volt, ahol a bajai emberek igazán jól érzik magukat. Úgy gondoltuk, a belváros ezen része teljesen alkalmas az ilyen jellegű gasztrokulturális rendezvényre. 
– A fesztivált pályázati pénzből sikerült megvalósítani. Ezúton köszönjük Zsigó Róbert államtitkár úrnak, és Vedelek Norbert alpolgármester úrnak, hogy mellénk álltak és segítettek minket céljaink megvalósításában.
Már most a második napon rengeteg pozitív visszajelzést kapunk, sok embernek tetszik a fesztivál. Terveink szerint jövőre jön a folytatás, tehát lesz II. Bajai Kézműves Sör & Streetfood Fesztivál is.

A fesztivál további programja:
Szombat:
SZARVAS PANNI ÉS KERÉNYI ÁDÁM
17:00 – 18:30
SPACEJAM
19:00 – 21:30
HUCKLEBERRY GUYS
22:30 – 24:00

Vasárnap:

GEOMETRO
17:00 – 18:15
KALÓZKA
18:30 – 20:00
COLLECTION LIGHT
20:30 – 22:00

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 11. és 2024. április 17. között anyakönyvezettek: Bodnár Jázmin (anyja neve: Nagy Marianna) Gara, Fügedi Ákos János (Vitéz Hajnalka) Baja, Bartha Gilbert...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű