6.3 C
Baja
2024. április 18. csütörtök
Kezdőlap Közélet Strandfesztivál: újból Baján lép fel a Blahalouisiana

Strandfesztivál: újból Baján lép fel a Blahalouisiana

A hétvégén újból Baján lép fel a Blahalouisiana. A ’60-as, ’70-es évek amerikai pop-soul-beat-rock zenéjét hazai környezetbe ültető zenekar elvághatatlan szállal kötődik a városhoz, az énekesük, Schoblocher Barbara ugyanis itt született. Hangolódásként összegyűjtöttük azt az öt dalt, amire érdemes lesz figyelni a koncertjükön.

5. Ahol összeér
A zenekar 2012-ben alakult, a köztudatba főleg angol nyelvű dalaikkal robbantak be. Az „Ahol összeér” szerencsés kivétel, ráadásul a videoklip igazi operatőri bravúr, amely nagyszerűen hangsúlyozza a szöveg fülledt, mégis derűs-erotikus hangulatát.

4. My Baby Wants To Leave This City
Füstös, borongós muzsika az elkeseredettségről, nagyszerű zongora és gitárkísérettel. Arról, hogy miként szenved egy lány, mikor elhagyja a párja. (Ugyanúgy, ahogy egy férfi.)

3. The Wanderer
A 2012-es hatalmas sláger. A dal három hétig őrizte dobogós helyét az MR2 Top 30-as listáján. Nálunk is dobogós. Aki nem ismeri, mindenképpen hallgassa meg, jó belépő a Blahalouisiana zenei világába. Virág és Woodtock, mégsem hippi. Mi az?

2. Az első reggelen
Párkapcsolati szinuszgörbe. „Foltos huzatos mennyországban… tévedés voltunk csupán.” A zenekar dalaiban akkor is megbújik a szomorúság, mikor a dallam és Schoblocher Barbi énekhangja derűsnek mutatja az egyébként mélabús szöveg.

1. Without Me
A távozás, az elválás dala. „Az első reggelen” – mondhatni – angol nyelvű folytatása, a bölcs belátás és továbblépés dala. Szerintük az eddigi legjobb szám a zenekartól.

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 4. és 2024. április 10. között anyakönyvezettek: Tóth Adél (anyja neve: Zahorszki Kitti) Dusnok, Kovács Blanka (Szakál Rózsa) Baja, Hosztafi Bejke Anikó...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű